Klassikaline lasagne

Koostisained:
250g lasagneplaate
Bolognese kaste:
2 sibulat
500g hakkliha
400g purustatud tomatit
2dl vett
maitseaineid (tüümian, sidrunipipar, aroomisool)
Juustukaste:
50g võid
60g/1dl nisujahu
1l piima
100g riivjuustu

Valmistus:
Prae sibul ja hakkliha. Lisa tomatid ja vesi. Maitsesta tüümiani, sidrunipipra ja aroomisoolaga. Hauta kaane all 10-15min.
Sulata või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa piim ja kuumuta segades keemiseni. Keeda kuni kaste pakseneb. Vajadusel maitsesta. Võta tulelt ja lisa riivjuust. Sega läbi.
Ahjuvormi põhja pane kiht juustukastet. Lao kiht lasagneplaate, selle peale kiht bolognese kastet, siis jälle kiht lasagneplaate ja selle peale juustukastet. Korda nõnda kuni kastmed otsas.
Pealmine kiht kata juustukastmega ja puista üle riivjuustuga.
Küpseta ahjus 225C-ga 30-40min.

Kommentaarid